Προκρίθηκαν ο Ολυμπιακός, με γκολ στο 96′, και ο ΠΑΟΚ, αποκλείστηκε στα πέναλτι ο Άρης

OLYMPIAKOS

Την πρόκριση στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων εξασφάλισαν ο Ολυμπιακός, με γκολ μάλιστα στο 96′, και ο ΠΑΟΚ, ενώ αποκλείστηκε στα πέναλτι ο Άρης. Υπενθυμίζεται ότι την πρόκριση για τα play off του Champions League πήρε ο Παναθηναϊκός, ενώ η ΑΕΚ έκανε το πρώτο αλλά μεγάλο βήμα κερδίζονται στην Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

Δείτε:

Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Μαρσέιγ μέσα στη Γαλλία στα πέναλτι, ενώ μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα ήταν εκτός!

Θρίαμβος χαρισμένος στη μνήμη του Μιχάλη: Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ 1-2

Europa League: Πρόκριση του Ολυμπιακού με το φοβερό γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο 96′

Με ένα φοβερό γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο 90’+6′, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει την Γκενκ, και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στο «Γ. Καραϊσκάκης» πήραν την πρόκριση στα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι. 

Οι Πειραιώτες με «βολίδα» του Αλεξανδρόπουλου στο 90+6’ ισοφάρισαν το γκολ που είχε πετύχει με πέναλτι ο Πέιντσιλ στο 30’. 

Εγγυημένα σε ομίλους οι Πειραιώτες, που δυσκολεύτηκαν πολύ στο Βέλγιο αλλά μετά την αποβολή του Πέιντσιλ στο 65’ ανέβασαν τις γραμμές τους και έφτασαν στη λύτρωση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μελανό σημείο η αποβολή του Ροντινέι στο τέλος, με τον Βραζιλιάνο μπακ να χάνει το πρώτο ματς με τους Σέρβους.

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκρισή στα Play Off του UEFA Europa Conference League

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 της Χάιντουκ στην Τούμπα και, σε συνδυασμό με το 0-0 στο Σπλιτ, εξασφάλισε την πρόκρισή του στα Play Off του UEFA Europa Conference League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σημείωσε δύο γκολ (79′, 85′), με τον Στέφαν Σβαμπ να ανοίγει το δρόμο προς το θρίαμβο με πέναλτι στο 11ο λεπτό. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 11′, ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γιάννη Κωνσταντέλια, με τον Σάσα Στέγκεμαν να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Στέφαν Σβαμπ, με τον Αυστριακό να παίρνει… ρεβάνς από τον εαυτό του για το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Κι όμως, μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είχε προλάβει την ύστατη στιγμή τον Μάρκο Λιβάγια. 

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι δέκα λεπτά αργότερα. Από εκεί και πέρα, η Χάιντουκ κυριάρχησε, με τους Φιλίπ Κροβίνοβιτς (32′, 43′) και Εμίρ Σαχίτι (45’+2′) να απειλούν την εστία του Ντόμινικ Κοτάρσκι. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Κροάτες να μπαίνουν πιο επιθετικά, ωστόσο πίσω άφηναν κενά. Τα οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Στο 52′, ο Αλί Σαμάτα ξεκίνησε την προσπάθεια, ο Ζίβκοβιτς βρήκε υπέροχα τον Κωνσταντέλια, αλλά το σουτ του 19χρονου από πλεονεκτική θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Λούτσιτς – κλασική ευκαιρία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας με παράλληλο γύρισμα βρήκε τον Κάλεντ Νάρεϊ, αλλά το τελείωμα του Γερμανού εξτρέμ ήταν απογοητευτικό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, με τον Κοτάρσκι να μη διώχνει πειστικά τη σέντρα-σουτ του Λιβάγια στο 63′, αλλά τον Κροάτη τερματοφύλακα να είναι αποτελεσματικός τρία λεπτά μετά, στο σουτ του Γιασίν Μπενραχού στην κλειστή του γωνία. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να σπαταλήσει δύο αλλαγές, με τους τραυματισμούς των Φιλίπε Σοάρες και Σαμάτα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο δεύτερο γκολ.

Ολέθριο λάθος του Ίσμαελ Ντιαλό, ο Μπράντον Τόμας βρήκε με τη μία τον Ζίβκοβιτς κι ο Σέρβος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 στο 79′. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο Σέρβος εκτέλεσε και το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής που κέρδισε ο εξαιρετικός Κωνσταντέλιας. Η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και ξεγέλασε τον Λούτσιτς για το 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Κοτάρσκι στέρησε από τον Λιβάγια το γκολ της τιμής. 

Πλέον, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται αφενός για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αφετέρου για την αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας για τα Play Off του UEFA Europa Conference League με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού της Ρόζενμποργκ με τη Χαρτς. 

Ο Άρης αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι (6-5) από την Ντιναμό Κιέβου

Οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τέρμα του Τζούρασεκ στο 38΄.

Όμως, η Ντιναμό κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με τέρματα των Βολόσιν (+45΄) και Καραβάεφ (85΄). Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας διεξήχθη στη «Σούπερμπετ Αρένα-Γκιουλέστι» του Βουκουρεστίου, ενώ στον επόμενο γύρο η Ντιναμό θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπεσίκτας.

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν κακό με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνά τους. Ο Άρης ευτύχησε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς το 39΄.

Ο Κάρλσον κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Πάλμα, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον Τζούρασεκ, που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους».

Η χαρά της ελληνικής ομάδας, όμως κράτησε μόλις 7 λεπτά, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Σίντορτσουκ έκανε το γέμισμα για τον Βολόσιν, που με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντιναμό ήταν πιο αποφασιστική και κυνήγησε μέχρι τέλους το τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Αυτό ήρθε στο 85ο λεπτό όταν μετά από γέμισμα ο Καραβάεφ εκμεταλεύτηκε το γεγονός ότι ο Φεράρι άργησε να αντιδράσει και με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-1 για τους τυπικά γηπεδούχους. 

Η ελληνική ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν μετά από κόρνερ του Ματαρίτα, ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά από πολύ ευνοϊκή θέση αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπούστσαν. 

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Άρης έδειξε πιο φρέσκος και είχε την υπεροχή χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σημειώσει ένα τέρμα. Δυστυχώς το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο καθώς ο Πάβιτσιτς υπέπεσε σε φάουλ, δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο παιχνίδι και αποβλήθηκε.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μπράζκο 1-0

Φαμπιάνο 1-1

Αντριέφσκι 2-1

Μενέντεζ Απέκρουσε ο Μπούστσαν

Ντιαλό  3-1

Ρουπ 3-2

Πάρις Απέκρουσε ο Χουτεσιώτης

Φεράρι 3-3

Μπενίτο 4-3

Χριστοδουλόπουλος 4-4

Ντίαμτσουκ 5-4

Ζαμόρα 5-5

Ντούμπιντσακ 6-5

Οντουμπάτζο  Άουτ

Διαιτητής: Σεμπάστιαν Γκισχάμερ (Αυστρία)
Κίτρινες: Σιρότα, Αντριέβσκι – Πάβισιτς, Πάλμα, Ματαρίτα, Οντουμπάτζο
Κόκκινη : Πάβισιτς (δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:  

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσουκ (72΄ Καραβάεφ), Ντιάτσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ, Γιαρμολένκο (106΄ Άντονι Πάρις), Σίντορτσουκ (72΄ Μπράζκο), Σαπαρένκο (72΄ Αντριέβσκι), Βολόσιν (81΄ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βανάτ (106΄ Μπενίτο)

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια (59΄ Μενέντεθ), Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Τζούρασεκ (59΄ Ρουπ), Ζουλ, Νταρίντα (75΄ Πάβισιτς), Κάρλσον, Μορόν (82΄ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (82΄ Ματαρίτα)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί